LA CRISIS ECONÒMICA I LES SEVES CONSEQÜÈNCIES


Amb freqüència he observat que no és l'home molt brillant el que compleix la seva comesa en temps de crisi, sinó més aviat l'home que pot seguir fent una bona feina indefinidament.




General Dwight D. Eisenhower i President dels EUA




martes, 30 de septiembre de 2014

PREPARATS PER A L'IMMERSIÓ

 
 
Durant l’estiu de 2014 Sony Computer Entertaiment va presentar el seu dispositiu de realitat virtual anomenat Project Morpheus. Sony preveu la sortida del seu Morpheus en el 2015 on també està previst la sortida de la plataforma Oculus Rift, comprada per Facebook (Oculus, Morpheus & Google Cardbox).




Quan un usuari es posa unes ulleres de realitat virtual, és molt difícil descriure què se sent en el mon virtual per que no hi ha referents comuns. Lo més semblant és una realitat semblant a imaginar-nos una novel·la, on lo imaginari suplanta en 360º a lo real.














 Per ara dels 5 sentits de l’esser humà, 3 no estan incorporats: tacte, gust i olfacte. Aquest dispositiu fa viure a l’usuari experiències breus però intenses, com si fos en un parc d’atraccions. Les demos utilitzades de mostra coma ara una gàbia per taurons o la lluita amb un dragó, són molt impactants.


 Oculus Rift, permet convertir el tradicional sistema del cine pla i col·lectiu en una visió individual de 360º.
Condition One és una tecnologia per a Oculus que pretén explorar les possibilitats del nou cine de 360º on la imatge submergeix a l’espectador en un altre realitat. El primer projecte de cine serà el curt anomenat Zero Point.

Ja hi ha qui esta pensant en utilitzar aquets tecnologia per a introduir a les persones en una realitat que no poden viure per la distància, com ara un reporter en una guerra.
Introduir a una persona en el mon de la realitat virtual, és realitzar una immersió en un altre mon. És fer sentir-li que esta dintre de la pel·lícula.
Durant l’estiu del 2014 es van realitzar uns passes de la pel·lícula En l'ull de la tormenta, on es feia sentir al públic el vent per mitjà de la ventilació i la nuvolizació que complementava al sistema de so Dolby Atom.



Francis Ford Copola diu que el futur del cinema passa per fer-lo en viu, com si fos un teatre virtual.
L’actriu Robin Wright,  ha venut el seu cos virtual a una major de Hollywood, per a que aquesta pugui fer tot tipus de pel·lícules, durant 20 anys, on ella sempre si veurà com si fos el primer dia. L’actriu s’ha deixat escanejar cedint així la seva identitat fílmica.
Els actors ja comencen a signar contractes amb clàusules de salvaguarda de la imatge digital.
Una anècdota: James Cameron, George Lucas i Peter Jackson, els 3 grans directors comercials del cine actual, van entrar en una sala de projecció per a veure una tecnologia molt revolucionaria. Un cop dins i sense avisar es van apagar els llums i un home va sortir a escena demanat disculpes pel que passava i que sen tenia que anar.
 

 A la sortida i quan se’ls hi va demanar la opinió, van exclamar que no havien vist res, però la revolució era que l’home no era real, sinó virtual. La tecnologia és obra del conegut Douglas Trumbull autor del efectes visuals de la pel·lícula 2001. Aquesta tecnologia s’anomena Magi, i la seva base és l’ús de tres efectes combinats: major resolució, molta més lluminositat gràcies a l’ús del làser i una velocitat de 120 imatges per segon en lloc de les tradicionals 24 o les 48 del Hobbit: un viatge inesperat.


La causa és que cada vegada veiem seqüències d’acció més ràpides, i el moviment es torna més borrós per que no tenim les suficients imatges per segon per a mostrar-lo tal com és.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

TU TAMBÉ?

Translate